Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Počinje izgradnja lokalnih puteva

Radovi na asfaltiranju lokalnih puteva na području Gradiške, čija je izgradnja predviđena Planom utroška sredstava ostvarenih po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta, počinju sljedeće sedmice a izgradnja svih planiranih dionica trebala bi biti završena do kraja septembra, izjavio je načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne djelatnosti grada Gradiška Vedran Knežević, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

Knežević je rekao da je za ovu godinu planirano asfaltiranje oko sedam kilometara puteva u devet mjesnih zajednica, dodajući da su u većini mjesnih zajednica završeni pripremni zemljani radovi.

„Ti radovi su zavšeni, ili u završnoj fazi u mjesnim zajednicama Berek, Cerovljani, Gornji i Donji Podgradci, Elezagići i Cimiroti i tu će asfaltiranje početi od sljedećeg utorka. U fazi pripreme su dvije dionice u Miloševom Brdu i po jedna dionica u Turjaku i Trebovljanima, gdje bi asfaltiranje trebalo početi u drugoj polovini septembra“, naveo je Knežević.

Govoreći o izgradnji ulica u gradskoj zoni, Knežević je istakao da će sljedeće sedmice biti završena izgradnja dijela ulice Petra Pecije, dužine oko 200 metara.

„Danas je započeto postavljanje asfalta i ti radovi bi trebali biti završeni u narednih dva do tri dana, a nakon toga slijedi postavljanje saobraćajne signalizacije“, naveo je Knežević.

On je dodao da je izgradnja ove ulice započeta prije mjesec i po dana i da će svi radovi biti završeni u ugovorenom roku od 60 dana.

M.Malešević

Share With: