Počinje izgradnja lokalnih puteva

Radovi na asfaltiranju lokalnih puteva na području Gradiške, čija je izgradnja predviđena Planom utroška sredstava ostvarenih po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta, počinju sljedeće sedmice a izgradnja svih planiranih dionica trebala bi biti završena do kraja septembra, izjavio je načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne djelatnosti grada Gradiška Vedran Knežević, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

Knežević je rekao da je za ovu godinu planirano asfaltiranje oko sedam kilometara puteva u devet mjesnih zajednica, dodajući da su u većini mjesnih zajednica završeni pripremni zemljani radovi.

„Ti radovi su zavšeni, ili u završnoj fazi u mjesnim zajednicama Berek, Cerovljani, Gornji i Donji Podgradci, Elezagići i Cimiroti i tu će asfaltiranje početi od sljedećeg utorka. U fazi pripreme su dvije dionice u Miloševom Brdu i po jedna dionica u Turjaku i Trebovljanima, gdje bi asfaltiranje trebalo početi u drugoj polovini septembra“, naveo je Knežević.

Govoreći o izgradnji ulica u gradskoj zoni, Knežević je istakao da će sljedeće sedmice biti završena izgradnja dijela ulice Petra Pecije, dužine oko 200 metara.

„Danas je započeto postavljanje asfalta i ti radovi bi trebali biti završeni u narednih dva do tri dana, a nakon toga slijedi postavljanje saobraćajne signalizacije“, naveo je Knežević.

On je dodao da je izgradnja ove ulice započeta prije mjesec i po dana i da će svi radovi biti završeni u ugovorenom roku od 60 dana.

M.Malešević

Share With: