Почиње подјела регресираног дизел горива

Од данас у Републици Српској почиње расподјела регресираног дизел горива за ову годину, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске. Висина премије износи 0,75 КМ по литру, а одобрава се 100 литара дизел горива по хектару обрадиве пољопривредне површине за које је уписан начин коришћења пољопривредног земљишта у Регистру пољопривредних газдинстава у 2023. години, наведено је у саопштењу.

У првом обрачуну одобрено је 5.560.445,47 литара за 5.812 корисника који су тренутно испунили услове, за шта је издвојено 4.170.334 КМ.

Спискови корисника који су обухваћени првим обрачуном послати су свим локалним управама у Републици Српској и доступни на интернет страници Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

Рок за ажурирање података у АПИФ-у, на основу чега пољопривредници стичу право на регресирани дизел, је 15. мај, а Агенција за аграрна плаћања ће у складу с тим вршити допуне спискова корисника.

Регресирано дизел-гориво корисници могу преузети до 15. новембра код овлаштених дистрибутера који су склопили споразум са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном биће благовремено обавијештени о наредном обрачуну, наведено је у саопштењу.

Share With: