Почетком наредног мјесеца у Српској производи по сниженим цијенама

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас да је планирано да производи по сниженим цијенама грађанима буду доступни већ почетком наредног мјесеца.

Шулић је на састанку са представницима удружења за заштиту потрошача навео да ће грађанима производи бити доступни уз значајно нижу маржу, чак и од нула одсто, које ће се одрећи сви учесници у ланцу снабдијевања од произвођача, преко дистрибутера до крајњих трговаца, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

Он је информисао представнике удружења о закључцима састанка који је крајем протекле недјеље одржан са представницима трговаца, дистрибутера и домаћих произвођача на којем је договорено да се у наредним данима дефинише листа производа који ће грађанима Републике Српске бити доступни по значајно нижим цијенама.

Он је позвао представнике удружења за заштиту потрошача да буду активан партнер у спровођењу кампање „Друштвено одговорни“ и да на терену прате реализацију активности и укљученост привредних субјеката, те информишу Министарство у случају уочених неправилности.

Представници удружења за заштиту потрошача поздравили су проширивање обухвата кампање „Друштвено одговорни“ на домаће произвођаче и добављаче, истичући спремност да узму активно учешће у праћењу и анализи реализације и ефеката ове кампање.

Састанку је присуствовала помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија.

Извор: РТРС

Share With: