Почела кампања „Оружје не штити, оружје убија!“

Министарство унутрашњих послова Републике Српске започело је кампању „Оружје не штити, оружје убија“ чији је циљ да упозна дјецу школског узраста са потенцијалним опасностима које представља незаконита употреба ватреног оружја, као и руковање минско-експлозивним средствима.

У оквиру ове активности до 9. јуна биће организована предавања за ученике основних и средњих школа широм Републике Српске како би им се указало не само на опасности које носи употреба ватреног оружје, већ и примјере који су, нажалост, завршили трагично. Ученици ће се упознати и са процедурама које треба да користе у случају да неко у њиховом окружењу посједује илегално наоружање или пронађе минско-експлозивно средство.

„Дјелићемо промотивне материјале, те ћемо ученицима који покажу посебно интересовање из ове области подијелићемо качтеке, мајице те ћемо им указати колика је опасност од оружја, такође и да се укаже и на законске одредбе“ рекао је начелник Одјељења полције ПУ Градишка Дејан Трифковић.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка врше контролу складиштења и чувања регистрованог оружја. Начелник Одјељења полиције каже да су до сада извршили контролу 30 власника оружја, те су установили да је оружје чувано на одговарајући начин, у складу са Законом.

Трифковић је рекао да је на подручју које покрива Полицијска управа Градишка регистровано до сада  5 054 комада оружја, те да је већином ријеч о ловачком наоружању.

Н.М.

Share With: