Početak gradnje mosta na Savi dosanjan san građana Gradiške

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je Srni da početak izgradnje novog mosta  za građane Gradiške predstavlja dosanjan san, jer nakon njegove izgradnje u Gradišci više neće biti saobraćajnih gužvi zbog kolona vozila na graničnom prelazu, a stvoriće se i nova šansa za privredni razvoj i otvaranje nove poslovne zone.

Adžić je rekao da kolone vozila koje čekaju na sadašnjem graničnom prelazu u Gradišci često dijele grad na dva djela i uzrokuju gužve u saobraćaju.

„Vjerujem da će nakon izgradnje novog mosta na Savi svi putnici koji prolaze kroz Gradišku pamtiti je ako lijep i uređen grad, a ne po gužvama, ogromnim kolonama i mukotrpnom čekanju na prelazak granice“, rekao je Adžić.

On je naglasio da novi most za Gradišku, kako grad na granici sa Evropskom uniom i grad na ulazu u Republiku Srpsku i BiH, otvara i nove mogućnosti za razvoj privrede i turizma.

„Treba da pratimo trend iznošenje tehnologija iz zemalja članica Evropske unije na područja uz samu granicu sa Unijom. Gradiška tu ima veliku šansu a jedna od potencijalnih privrednih zona, možda i slobodnih ekonomskih zona, je poslovna zona Liman koja se nalazi neposredno uz budući most i carinski terminal“, naveo je Adžić.

On je dodao da je Gradska uprava odradila sve što je u njenoj nadlažnosti da se u budućnosti otvori prostor od 400 hektara zeljišta nove poslovne zone Liman, koja može da bude značajna za ravoj Gradiške, ali i Republike Srpske i BiH.

Share With: