Počele pripreme za proljećno uređenje grada

Početak Akcije proljećnog uređenja grada u Gradišci biće ozvaničen 10.aprila ove godine.Iako akcija još nije počela, radnici preduzeća“Gradska čistoća“ Gradiška počeli su sa uređenjem gradskih površina.

Direktor KP “Gradska čistoća“ Željko Bilbija gostujući u emisiji “Bilans stanja“ Radio Gradiške, rekao je da je u toku uređivanje gradskih drvoreda, parkova, sadnja raznovrsnog zelenila, obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije kao i sanacija divljih deponija.

U okviru “Akcije proljećnog uređenja grada“, planirane su brojne aktivnosti koje će preduzeće Gradska čistoća, u saradnji sa opštinom Gradiška i drugim subjektima, organizovati u narednom periodu.

“U saradnji sa opštinom Gradiška planirali smo sakupljanje sitnog i krupnog otpada, postavljanje tabli upozorenja, zamjenu oštećenih saobraćajnih znakova, prikupljanje elektronskog otpada, uređenje obale rijeke Save“, istakao je Bilbija i dodao da će u akciju biti uključeno Privredno društvo “Green Tank“ , Ribolovno društvo “Amur“, volonteri i ekološke sekcije.

Bilbija je pozvao građane da se, uređenjem svojih dvorišta, uključe u akciju i najavio da će i ove godine biti raspiran konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta i balkona na području gradiške opštine.

Share With: