Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Počela “Proljećna akcija uređenja grada”

Sadnjom sadnice “Ginka” na zelenoj površini u Vidovdanskoj ulici  kod “Starog hrasta”, danas je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić ozvaničio početak “Proljećne akcije uređenja grada”.

Početku akcije prusustvovali su predstavnici gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola, te mališani iz predškolske ustanove “Lepa Radić”, koji su zasadili cvijeće.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je cilj akcije da Gradiška bude lijep i uređen grad, sa što više zelenih površina i drvoreda.

”Cilj nam je da putnici namjernici koji prođu kroz naš grad ponesu najljepše uspomene, a s druge strane da stvorimo uslove da naši građani mogu da prošetaju zelenim površinama, uređenim i čistim gradom i da uživaju u istom”, istakao je Adžić.

Adžić je naglasio da će Grad uvijek podržavati ove aktivnosti i da će nastaviti sa ulaganjem  u infrastrukturno opremanje zelenih površina. Dodao je da je prošle godine uređen prostor oko mosta, gdje je izgrađeno igralište za djecu i postavljena šahovska tabla za penzionere.

Direktor Komunalnog preduzeća”Gradska čistoća” Gradiška, Željko Bilbija, istakao je da je proljetna akcija uređenja grada počela mnogo ranije prije zvaničnog početka i dodao da su u prethodnom periodu na gradskom keju zasadili niske trajnice i ofarbali klupe, uredili park kod Autobuske stanice u Gradišci kao i prostor kod Veterinarske stanice u Novoj Topoli.U parku Slobode zasađene su sadnice japanske trešnje, a na nekoliko mjesta na području grada sanirane su divlje deponije.

Kontejneri za odlaganje kabastog otpada biće postavljeni na tri lokacije u gradu, dok će preduzeće”Green Tank” biti zaduženo za prikupljanje elektronskog otpada.

Direktor pomenutog preduzeća, Mladen Tešević rekao je svake godine učestvuju u proljećnoj akciji uređenja grada na način da zbrinjavaju elektronski otpad, koji prema njegovim riječima, sadrži opasne materije koje štetno djeluju na prirodu.

U okviru ove akcije, koja će trajati do 24. aprila, predviđeno je prikupljanje sitnog i kabastog otpada, pranje ulica, obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, krpljenje udarnih rupa i uređenje zelenih površina, a u akciju su uključeni: Odjeljenje za prostorno uređenje i građenje, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i  Komunalna policije Gradske uprave grada Gradiška, KP „Gradska čistoća“ a.d. Gradiška, osnovne gradske i srednje škole, Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Lepa Radić“, Privredno društvo „Green Tank“ d.o.o. Gradiška i drugi.

Share With:
Open

close button