Počela “Proljećna akcija uređenja grada”

Sadnjom sadnice “Ginka” na zelenoj površini u Vidovdanskoj ulici  kod “Starog hrasta”, danas je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić ozvaničio početak “Proljećne akcije uređenja grada”.

Početku akcije prusustvovali su predstavnici gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola, te mališani iz predškolske ustanove “Lepa Radić”, koji su zasadili cvijeće.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je cilj akcije da Gradiška bude lijep i uređen grad, sa što više zelenih površina i drvoreda.

”Cilj nam je da putnici namjernici koji prođu kroz naš grad ponesu najljepše uspomene, a s druge strane da stvorimo uslove da naši građani mogu da prošetaju zelenim površinama, uređenim i čistim gradom i da uživaju u istom”, istakao je Adžić.

Adžić je naglasio da će Grad uvijek podržavati ove aktivnosti i da će nastaviti sa ulaganjem  u infrastrukturno opremanje zelenih površina. Dodao je da je prošle godine uređen prostor oko mosta, gdje je izgrađeno igralište za djecu i postavljena šahovska tabla za penzionere.

Direktor Komunalnog preduzeća”Gradska čistoća” Gradiška, Željko Bilbija, istakao je da je proljetna akcija uređenja grada počela mnogo ranije prije zvaničnog početka i dodao da su u prethodnom periodu na gradskom keju zasadili niske trajnice i ofarbali klupe, uredili park kod Autobuske stanice u Gradišci kao i prostor kod Veterinarske stanice u Novoj Topoli.U parku Slobode zasađene su sadnice japanske trešnje, a na nekoliko mjesta na području grada sanirane su divlje deponije.

Kontejneri za odlaganje kabastog otpada biće postavljeni na tri lokacije u gradu, dok će preduzeće”Green Tank” biti zaduženo za prikupljanje elektronskog otpada.

Direktor pomenutog preduzeća, Mladen Tešević rekao je svake godine učestvuju u proljećnoj akciji uređenja grada na način da zbrinjavaju elektronski otpad, koji prema njegovim riječima, sadrži opasne materije koje štetno djeluju na prirodu.

U okviru ove akcije, koja će trajati do 24. aprila, predviđeno je prikupljanje sitnog i kabastog otpada, pranje ulica, obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, krpljenje udarnih rupa i uređenje zelenih površina, a u akciju su uključeni: Odjeljenje za prostorno uređenje i građenje, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i  Komunalna policije Gradske uprave grada Gradiška, KP „Gradska čistoća“ a.d. Gradiška, osnovne gradske i srednje škole, Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Lepa Radić“, Privredno društvo „Green Tank“ d.o.o. Gradiška i drugi.

Share With: