Počela preventivna kampanja pod nazivom „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“

Preventivna kampanja pod nazivom „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“, počela je danas i trajaće do 31. marta. Kampanja se provodi s ciljem povećanja bezbjednosti vozača traktora i drugih poljoprivrednih mašina na putevima.
Sekretar Auto-moto društva Gradiška Dejan Šljivić rekao je da je kampanja planirana u vrijeme kad počinju poljoprivredni radovi i kad je povećana frekvencija poljoprivrednih mašina na saobraćajnicama. On je istakao da na godišnjem nivou nije zabilježen veći broj nezgoda u kojima učestvuju traktori ali da je važno poštovati pravila kao što je čišćenje traktora od blata prije izlaska na put, upotrebu žutog rotacionog svjetla, voziti tehnički ispravan traktor i priključna vozila kako bi se i postojeći broj nezgoda smanjio.
Kampanju pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ podržali su Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i lokalne zajednice.
Share With: