Cilj Republike Srpske je vraćanje kategorija i nadležnosti Dejtonskog sporazuma

Publicista, politikolog, dugogodišnji novinar i urednik Milan Ljepojević objavio je devet knjiga o aktuelnim društveno-političkim dešavanjima u Republici Srpskoj, BiH i okruženju koja su se izdešavala od 2001. godine do danas.

Gostujući u programu Radio Gradiške, Ljepojević je istakao da se bavi istinom, argumentima i činjenicama koje same sebe brane.

Deveta knjiga „Referendum, odbrana Srpske“ objavljena je u avgustu prošle godine i govori o referendumu u Republici Srpskoj kojim su građani odbranili Dan Republike.

„Građani su na referendumu 25. septembra 2016. godine odbranili dan svoje državnosti, svoj rođendan jer je 9. januara 1992. godine nastala Republika Srpska“, naveo je Ljepojević i dodao da je RS bila primorana da brani svoj rođendan.

On je rekao da sve njegove knjige prethode budućim dešavanjima.

„Za vraćanje Dejtonskih kategorija i nadležnosti kroz novi Ustav RS koji je već pripremljen predviđeno je da dođemo na prijedlog Narodne skupštine referendumom“, naveo je Ljepojević.

Ljepojević trenuto priprema novu, četvrtu knjigu govora Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske u kampanji 2018. godine.

„Knjiga sadrži govore Milorada Dodika i svih značajnih ljudi o njemu i njegovom radu“, rekao je Ljepojević.

Milan Ljepojević je rođen 1959. godine u potkozarskom selu Miloševo Brdo.

Objavio je knjige: „Nezadovoljstvo naroda, nemoć vlasti“ 2007. godine, „Oslobađajuća presuda za Dodika“ 2008. godine, „Reforma policije u BiH“ 2009. godine, „Dodik čuvar Srpske“ 2010., „Mediji u službi moćnika“ 2011., „Udari na Srpsku“ 2013. godine, „Raskršća pravde i socijaldemokratije“ 2014. godine, „Izdaja“ 2016. godine i „Referendum, odbrana Srpske“ 2018. godine.

Knjiga „Dodik čuvar Srpske“ je prevedena na ruski, engleski i makedonski jezik.

Knjiga „Referendum, odbrana Srpske“ predstavljena je na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, u Banjaluci, Gradišci i drugim gradovima, a u narednom periodu biće predstavljena u Beču.

Milan Ljepojević je osnivač i urednik časopisa za društvena i politička pitanja „Argumenti“ i predsjednik Udruženja politikologa Republike Srpske.

Share With: