Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Počela kampanja „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“

U Republici Srpskoj danas je pokrenuta velika preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila čiji je cilj povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove.

Samostalni viši stručni saradnik za odnose sa javnošću i međunarodnu saradnju Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac rekao je da je kampanju “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019” pokrenuo Savez sa svojih 49 auto-moto društava.

Prema njegovim riječima, kampanja će trajati do 29. novembra i biće sprovedena u 33 lokalne zajednice u Srpskoj, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i društveno odgovornom kompanijom “Optima grupa”.

“Radnici te kompanije uveliko dijele vozačima grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla `Mosol`”, naveo je Pećanac.

Pećanac je istakao da će vozači moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosnosignalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

On je dodao da će vozačima biti podijeljeno 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za vožnju u zimskim uslovima.

Pećanac je naveo da je u prošlogodišnjoj akciji kontrolisano 740 vozila i utvrđeno da se 30 odsto nepravilnosti odnosi na nedovoljno kvalitetnu kočionu tečnost, zatim na rashladnu tekućinu u vozilu, svjetlosnosignalne uređaje, kao i dubinu gazećeg sloja.

Share With: