Перић Ромић: Важно је да студентима понудимо могућности за унапређење знања (ВИДЕО)

На Факултету политичких наука у Бањалуци посебна пажња се посвећује организовању округлих столова, дебата, научних скупова и других догађаја. Недавно је одржан округли сто о теми „Политичке и правне посљедице дјеловања високог представника у Босни и Херцеговини“, организована четврта Научна конференција са међународним учешћем, а уприличена је  и изложба „Орао, лав и крин – хералдика средњовјековних српских земаља“.

Декан Факултета политичких наука у Бањалуци Ранка Перић Ромић, гостујући у јутарњем програму телевизије Градишка навела је да је важно да факултети буду проактивни посебно Факултет политичких наука јер структура студијских програма треба да прати актуелна политичка, друштвена и социјална дешавања.

 „Циљ свих наших активности је да Факултет изађе из традиционалних оквира и да високообразоване установе преузму одговорност за развој друштва. Великом брзином се мијењамо и морамо студентима да понудимо могућности за унапређење знања“, појаснила је Перић Ромић.

Она је нагласила да су посебно поносно на реализацију стручне праксе у сарадњи са партнерима.

На сједници Скупштине града Градишка у уторак 24. октобра једна од тачака дневног реда биће Приједлог Споразума о сарадњи између Скупштине града Градишка и Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци. Циљ споразума је обезбјеђење студентске праксе, те различитих облика научне, наставне и стручне сарадње.

С.С.Ц.

Share With: