Пензионери очекују испоруку дрвета у „метрици“!

За градишке пензионере неприхватљива је понуда Шумског газдинства Градишка да им ове године испоручују палетирано дрво. Пристају једино на испоруку дрвета у тзв. метрицама, као и до сада.

Милош Јагодић, предсједник Удружења пензионера каже да пензионери нису у могућности платити палету дрвета по цијени од 240 КМ у коју стаје од 1,6 до 1,8 просторних метара дрвета, јер њих чак 7 130 прима пензију мању од 500 КМ.

„Пензионери једино пристају на испоруку дрвета у тзв. метрицама, по утврђеној цијени од око 60 КМ по метру, која, кад се обрачуна и превоз, износи око 80 КМ.

Предсједник Удружења пензионера Градишке Милош Јагодић подсјећа да је Шумарија још увијек у заостатку са испоруком дрвета уговореног прошле године, те да од уговорених 3 000, пензионерима дугују још 75 метара дрвета.

Док се Јагодић нада да ће се у скорије вријеме изнаћи рјешење које ће задовољити и једне и друге, најављује сједницу Управног одбора овог Удружења за крај седмице, на којој ће, између осталог, бити ријечи и о проблемима у властитим редовима – пензионерима који уживају двострука права, на набавку дрвета путем Удружења и на субвенцију за утрошену топлотну енергију у стамбеним зградама.

Сања Т.

Share With: