Pavlovićevoj i Dodiku dodjeljena titula primarijus

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je u Banjaluci uručio odluke o dodjeli titule primarijus za 17 ljekara iz Srpske povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Počasnu titulu primarijusa između ostalih ponijeli su i gradiški doktori medicine Rajko Dodik i Jadranka Pavlović iz Bolnice Gradiška.

Ministar Šeranić je istakao da mu je drago da, uprkos okolnostima zbog pandemije virusa korona, može i ove godine da uruči odluke o dodjeli zvanja primarijus pojedincima koji su svojim radom i profesionalnim napredovanjem napravili iskorak u karijerama, a čiji je doprinos razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske izuzetno značajan, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

„Nezamjenjiva uloga zdravstvenih radnika u posljednjih godinu dana dobila je svoju potvrdu, kao i spremnost na žrtvu ne samo na profesionalnom, nego i ličnom planu. Pandemija je pogodila sve aspekte naših života, a pred nas u zdravstvenom sistemu stavila najveću odgovornost“, naglasio je Šeranić u svom obraćanju.

Dodjeli zvanja primarijus, koja je ove godine organizovana nešto skromnije, uvažavajući okolnosti pandemije virusa korona i poštujući sve epidemiološke mjere, prisustvovali su i šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabio Skano, kao specijalni gost, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić, te predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

SRNA

Share With: