Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Arežina: Časovi na daljinu novo, neobično, ali korisno iskustvo

„Nastava na daljinu došla je nenadano tokom prošle godine, kao i cijela situacija vezana za pandemiju virusa korona. Bio je to novi vid održavanja časova za koji nije bilo mnogo vremena da se pripreme i snime, ali su nastavnici i učenici uspjeli da se priagode novonastaloj situaciji“, izjavila je gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ učiteljica koja je održala najviše časova putem RTRS-a, Verica Arežina iz Osnovne škole „Danilo Borković“.

Arežina je za učenike od drugog do petog razreda osnovne škole održala 37 časova na daljinu, za koje kaže da ih je bilo najteže pripremiti jer je vrijeme trajanja časa bilo ograničeno.

„Za to vrijeme najviše su bili uskrećeni učenici iz mog odjeljenja jer u tom trenutku nisam mogla da budem sa njima, ali njihova podrška i razumijevanje roditelja su mi bili podstrek da  dam sve od seba da ti časovi budu što bolji. Moji učenici su radili sa drugim učiteljicama i čekali na moj povratak. Bilo je to novo i neobično iskustvo i ako bi trebalo ponovo bih snimala časove“, rekla je Arežina.

Ona je istakla da je devet učenika iz njenog odjeljenja učestvovalo u snimanju pojedinih časova i da da su to veoma dobro odradili.

Arežina je dodala da su se učenici prilagodili novonastaloj situaciji i da su odlični, s obzirom da su imali časove na daljinu i skraćene časova na 20 minuta, a da njihovi roditelji nemaju skrećeno radno vrijeme i ne mogu u da im posvete dodatno vrijeme kada im je pomoć potrebna.

Ona je naglasila da su časovi na daljinu bili veoma korisni u datoj situaciji, te da se nada da će i dalje biti pripremani i snimani, ali u mnogo ljepšim okolnostima i sa pretežno zabavnim sadržajem.

M.Malešević

Share With: