Отворена продајна изложба шестог Атељеа на отвореном “Др Борислав Шокчевић”

Слике настале током шестог Атељеа на отвореном “Др Борислав Шокчевић” представљене су вечерас јавности на продајној изложби у галерији Завичајног музеја Градишка.

Средства прикупљена од продаје слика биће утрошена у ревитализацију културно – просвјетног насљеђа Градишке за чије очување се залагао и др Шокчевић по коме атеље и носи назив.

Лана Шокчевић, унука др Борислава и ове године учествовала је на Атељеу. Она је нагласила да породици много значи што је музеј препознао оно за шта се њен дјед залагао.

На сликама које су настале током два дана, колико траје Атеље, су углавном препознатљиви мотиви града на Сави. Петнаест академских сликара и студената ликовне академије су аутори дјела, а прикупљени новац од продаје биће утрошен у реконструкцију споменика.

Бојан Вујчић, директор Завичајног музеја Градишка рекао је да првенствено бити обновљени споменици породица Ковачевић и Чубриловић.

Вујчић је додао да на Атељеу настају бројна дјела интересантна купцима јер су на њима препознатљиви мотови Градишке.

Мотив ријеке Саве, кеја и природе интересантан је и сликару Бобану Илинчићу који трећу годину заредом ствара на Атељеу. Илинчић је рекао да му је драго штто се његова дјела купују и још драже што новац иде у корисне сврхе.

Продајна изложба слика шестог Атељеа на отвореном “Др Борислав Шокчевић” биће отворена у током наредних двадесет дана.

Г.В.

Share With: