Otvorena izložba „Svjedoci u vremenu“

U galeriji Zavičajnog muzeja Gradiška  sinoć je otvorena izložba slika i crteža „Svjedoci u vremenu“, mladog umjetnika Mladena Mićića.

Mićić je istakao da su na izložbi predstavljena djela koja su stvarana tokom njegovog studiranja na Likovnoj akademiji u Banjaluci.“Riječ je o djelima koja predstavljaju moj koncept,a to je vrijeme i ljudi u vremenu,“rekao je Mićić i dodao da mu je drago što ima priliku da izlaže u Gradišci i da je ovo njegova druga samostalna izložba.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška, Bojan Vujčić rekao je da Muzej, u saradnji sa Akademijom umjetnosti u Banjaluci, već treću godinu zaredom dodjeljuje nagradu kreativnim i talentovanim mladim umjetnicima, kao podsticaj za njihov dalji rad i napredak.“Mi smo Mladena nagradili prošle godine, ali zbog situacije sa koronom izložba je odgođena za ovu godinu, ali  mislim da je došla u pravo vrijeme, pred slavu Grada i sigurno je da će biti posjećena“, rekao je Vujčić i dodao da je izložba otvorena narednih mjesec dana.

Nakon ove izložbe, muzejska publika imaće priliku pogledati slike sa 19.saziva Likovne kolonije Gradiška, dok je za novembar planirana izložba povodom 100 godina Gimnazije u Gradišci.

Vujčić je naglasio da će, u okviru „Gradiške jeseni 2021“ u petak,  24.septembra biti otkrivena Spomen ploča Đurađu Vučetiću, čovjeku koji je možda najhumanijih činom u istoriji Gradiške i njene prošlosti, zadužio Gradišku time što je odveo oko 300 dječaka i djevojčica iz Potkozarskih sela na školovanje u Beograd, nakon Drugog svjetskog rata.

S.Vidović

Share With: