Dodik: Izborni sabor u martu naredne godine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je večeras da bi u martu naredne godine trebalo da bude održan Izborni sabor SNSD-a, koji, kao politička stranka, pretenduje najvišim ciljevima, a to je pobjeda na svim nivoima vlasti na narednim izborima.


„Ranije smo Izborni sabor održavali poslije izbora, a sada će to biti šest mjeseci prije, a sve u funkciji pripreme za najbolji mogući rezultat koji je SNSD ikada ostvario“, rekao je Dodik u Gradišci, gdje je prisustvovao Izbornoj konferenciji Gradske oprganizacije Mladih socijaldemokrata.

On je istakao da je SNSD sada u fazi unutarstranačkih izbora, a nakon toga kreće u fazu djelovanja u javnosti.

Dodik je ocijenio da je Gradska organizacija Mladih socijaldemokrata Gradiška jedna od najboljih u SNSD-u, te da vjeruje da će novoizabrani članovi rukovodstva moći sa dovoljno energije da ponesu političku borbu u predstojećem vremenu.

Čestitajući novoizabranom predsjedniku Mladih socijaldemokrata Gradiška Bojanu Dobrijeviću i ostalim članovima rukovodstva, Dodik je istakao da je ova omladinska organizacija bila nosilac i kreator mnogih ideja i političkih pobjeda SNSD-a.

„Za desetak dana biće održana Gradska izborna konferencija. SNSD je u zamahu u vezi sa unutarstranačkim izborima, sređivanju nekih organizacija i traženju onih koji će sa dovoljno energije moći da ponesu političku borbu u narednom vremenu, a mislim da Bojan i ova ekipa zaista ulivaju nadu da će tako i biti“, rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

Predsjednik republičke organizacije Mladih socijaldemokrata Denis Šulić istakao je da mu je uvijek zadovoljstvo da bude u svom gradu na Izbornoj konferenciji Gradske organizacije Mladih socijaldemokrata iz koje je ponikao.

„Iza nas je osma izborna konferencija i sav naš rad u prethodnom periodu je pokazao da su članovi organizacije Mladih socijaldemokrata bili prepoznati u Gradišci i da danas vrše odgovorne funkcije. Siguran sam da će i novo rukovodstvo organizacije nastaviti putem svojih prethodnika“, rekao je Šulić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Gradiška Zoran Adžić istakao je da će ovaj odbor i dalje podržavati mlade, kao što je to bio slučaj i ranije, jer žele da što više mladih uključe u kreiranje društvenog ambijenta.

„Želimo da mladi kreiraju ambijent onakav kakava njima odgovara, da ostaju da žive u Gradišci i Republici Srpskoj. Svjedoci smo da osnovne poluge upravljanja i odlučivanja u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama, ali i privredi u Gradišci čine upravo mladi koji su prošli kroz organizaciju Mladih socijaldemokrata“, rekao je Adžić.

Novoizabrani predsjednik Mladih socijaldemokrata Gradiška Bojan Dobrijević rekao je da mu je čast, ali i obaveza biti novi predsjednik ove organizacije koja je najorganizaovanija omladinska politička organizacija u Gradišci i Republici Srpskoj.

„Trudiću se zajedno sa ostalim članovima rukovodstav organizacije da nastavimo tamo gdje su stali naši prethodnici, da pomognemo svakom čovjeku u Gradišci“, naglasio je Dobrijević.

M.Malešević

Share With: