Otvorena izložba fotografija “Slikali se ja i moja dika”

U Kulturnom centru Gradiška večeras je otvorena izložba slika iz svakodnevnog života u Lijevče polju “Slikali se ja i moja dika”.

Idejni tvorac izložbe, Dario Drinić rekao je da je izložba nastala iz želje da se izađe iz tradicionalnih okvira te da se naša narodna baština  prikaže na jedan zanimljiviji način odnosno baš onako kakva je ona bila prije stotinjak godina.

“Fotografije su nastale  prošle godine, fotografisanjem kadrova iz svakodnevnog života ljudi u Lijevču polju, krenuli smo od Sovjaka a završili smo kod brvnare u Romanovcima”, istakao je Drinić.

Predsjednik KUD-a „Kolovit“ Gradiška, Mirko Borjanović  rekao je da su se opredjelili da se  na prvi dan festivala organizuje izložba fotografija, kako bi se se prikazalo nešto drugačije u odnosu na klasično slikanje u narodnim nošnjama.

Fotograf  izložbe, Teodora Čikić rekla je da se rado odazvala pozivu organizatora, te da je nastojala da kroz fotografije dočara bit ovog projekta koji je trajao oko godinu dana.

Čikićeva je naglasila da joj je posao na ovom projektu bio olakšan zbog dugogodišnjeg poznanstvo  sa članovima KUD “Kolovit” Gradiška i dodala da očekuje da će reakcije na izložbu biti pozitvne.

Share With: