Otvoren Treći međunarodni turnir u pikadu za slijepa i slabovida lica

U Gradišci je danas otvoren Treći međunarodni turnir u govornom pikadu, koji organizuje  Društvo za sport i rekreaciju slijepih i slabovidih „Svjetlost“ iz Gradiške.

Predsjednik Društva „Svetlost“ Dragan Subotić rekao je da na turniru učestvuju ekipe udruženja slijepih i slabovidih lica iz Novog Sada, Visokog, Teslića, Sarajevo, Banjaluka, Prnjavor i domaćin iz Gradiške.

Subotić je naveo da ovaj turnir slijepim licima mnogo znači, jer sa jedne strane jača psiho-fizičke sposobnosti, a sa duge strane tu su druženje i razmjena iskustava.

Miroslav Jančić iz Novog Sada rekao je da duži niz godina dolazi u Gradišku i ističe da je pikado za slijepe osobe veoma interesantan jer je to i sport i razonoda za slijepa lica.

Zoran Đukić iz Sarajeva naglasio je da prvi put učestvuje na turniru u Gradišci i istakao da je rehabilitacija i resocijalizacija osoba sa invaliditetom veoma značajna. On je dodao da ekipa iz Sarajeva očekuje dobar rezultat jer je veoma aktivna na brojnim takmičenjima.

Viši stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Gradiška Duško Ivetić rekao je da je slijepim i slabovidim licima ovaj turnir mnogo znači, kao i druge aktivnosti koje organizuju kao što su šah i global. On je istakao da Gradska uprava podržava manifestacije koje organizuje “Svjetlost” Gradška.

Turnir će trajati dva dana. Sutra je planiran završetak  takmičenja, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

 

G.Vlainić

Share With: