Otvoren prostor za sportske radionice i šah u prirodi

Povodom „Dana učitelja“ i „Nedjelje djeteta“ u dvorištu Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ danas je otvoren prostor za sportske radionice i šah u prirodi.

Prve poteze na šahovskoj tabli povukli su gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i mlada teniska zvijezda Tea Kovačević koja pohađa šesti razred.

Kovačevićeva je rekla da se sva djeca  trebaju baviti nekim sportom. Po njenom mišljenju koliko se truda ulaže za uspjeh u školi toliko se treba potruditi i u sportu.

„Važno je razvijati fizičku snagu i koncentraciju koja će veoma dobro doći kako u sportu tako i u školi. Sve se može uskladiti i voljela bih da je više djece kao što sam ja, jer uz trud može se doći do šampionske titule“, rekla je Kovačevićeva.

Direktor Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ Vladimir Stanišljević rekao je da ova škola prva koja je napravila šahovsku tablu u prirodi ističući da je šah veoma dobar za djecu.

„Naša filozofija je da ulažemo u mlade, a kroz sam šah koji je i olimpijska disciplina djeca razvijaju svoj um“, rekao je Stanišljević.

G.Vlainić

Share With: