Osnovna škola “Mladen Stojanović” pobjednik 23. Kviza znanja iz nacionalnih predmeta

Učenici Osnovne škole “Mladen Stojanović” pobjednici su 23. Kviza znanja iz nacionalnih predmeta: vjeronauke, istorije i srpskog jezika za učenike osnovnih škola sa područja Gradiške.

Drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi “Vasa Čubrilović”, a treće ovogodišnjem domaćinu kviza, Osnovnoj školi “Kozarska djeca” Kruškik.

Nastavnica srpskoj jezika u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ područne škole Vrbaška Biljana Savić rekla je da je imala čast da pripremi učenicu osmog razreda Angeliku Lajić koja je danas osvojila i prvo mjesto u kategoriji srpskog jezika. Savićeva je dodala da su osim Angelike pobjedničku ekipu činili Stoja Majdanac iz istorije i Bojan Ajder  iz pravoslavne vjeronauke.

Angelika Lajić je rekla da je prvi put učestvovala na takmičenju i da je imala malo vremena da se pripremi. Ona je naglasila da joj nagrada mnogo znači i da pitanja nisu bila teška.

Predsjednik žirija, sveštenik Mirko Milisavić rekao je da se kviz organizuje u okviru manifestacije “Istina o Srbima” koju organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Gradiška. On je istakao da je cilj ovog kviza očuvanje ljubavi prema istoriji srpskog naroda kao i čuvanje srpskog jezika i pisma.

Načelnik Odjeljanja za društvene djelatnosti grada Gradiška, Davor Glišić rekao je da je Kviz znanja jedinstven kviz u Republici Srpskoj koji njeguje identitet srpskog naroda. On je istakao da je kviz podržala Gradska uprava grada Gradiška.

U Kvizu znanja iz nacionalnih predmeta za osnovce učestvovao je 21 učenik iz svih sedam škola sa područja Gradiške.

Share With: