OKK”Kozara” ušla u Prvu ligu Republike Srpske

Košarkaši OKK”Kozara” Gradiška savladali su sinoć, u finalnoj utakmici završnog turnira Druge lige Republike Srpske, ekipu KK “Borac Makoprint “iz Banjaluke rezultatom 77:75 i tako osigurali ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

Nikola Vukomanović, igrač OKK”Kozara” rekao je da je utakmica bila dosta teška.

” Ušli smo loše, gubili smo sa 15 razlike, ali smo na kraju pobijedili”, istakao je Vukomanović i dodao da u takmičenju u okviru Prve lige Republike Srpske očekuje da zauzmu mjesto u prvom dijelu tabele.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić čestitao je gradiškim košarkašima na pobjedi i prolasku u Prvu ligu Republike Srpske i naglasio da se večeras pokazala prava svrha izgradnje sportske dvorane i da je ovaj turnir pokazao da je Gradiška grad sporta, posebno dvoranskog.

Posebno mi je drago što u Gradišci ima mnogo mladih sportskih talenata koji koriste ovu dvoranu i žele da se razvijau kao zdravi ljudi i da na taj način promovišu ime grada Gradiška”, istakao je Adžić. Prema riječima Adžića, Arena Gradiška ima potencijal i za međunarodna takmičenja što potvrđuje i najava generalnog sekretara Košarkaškog saveza Republike Srpske za odigravanje prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije, upravo u gradiškoj Areni.

Direktor SC”Servicijum”Gradiška Miloš Vujinić rekao je da je večerašnja utakmica i pobjeda gradiških košarkaša, pokazala koliko dvoranski sport znači Gradišci i koliko je bio potreban jedan ovakav objekat.

S.Vidović

Share With: