Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Oduzeto šest automobila zbog saobraćajnih prekršaja

Pripadnici Policijske uprave Gradiška privremeno su oduzeli šest automobila zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja.
Iz ove uprave je saopšteno da su vozila oduzeta od lica koja su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja i imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni u registru novčanih kazni.
Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška od 1. februara sprovode pojačane kontrole s ciljem unapređenja stanja bezbjednosti u saobraćaju.
“Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju obavlja se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažovani i službeni presretači”, navodi se u saopštenju.
Tokom sprovođenja kontrola ovim sistemima do sada je evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.
Iz Policijske uprave Gradiška podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima i da poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara u više saobraćajnih traka u oba pravca.
“Ovaj radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta”, pojašnjava se u saopštenju.
Policijska uprava Gradiška najavila je da će nastaviti aktivnosti u vezi sa kontrolom brzine kretanja vozila, te apelovala da se učesnici u saobraćaju pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH da bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na što viši nivo.

Share With: