Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Šahovski memorijal „Sveto Guskić“ 15. i 16. februara u Donjim Podgradcima

Dvedesetsedmi Memorijalni šahovski turnir „Sveto Guskić“ biće održan u subotu 15. i nedelju 16. februara u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Donjim Podgradcima.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Radislav Šljivar rekao je, gostujući u programu „Radio Gradiške“, da je turnir pozivnog karaktera, učestvuje oko 30 šahista, a početk turnira predviđen je u subotu u 11 časova.

Šljivar je naglasio de će ove godine prvi put turnir biti rejtingovan na FIDE RAPID listi, te da se igra po švajcarskom sistemu.

On je pojasnio da na turniru pretežno učestvuju igrači iz potkozarskog kraja, te dodao da je na turnir pozvano osam mladih šahista koji će se takmičiti u zasebnoj konkurenciji po Bergerovom sistemu. Šljivar je istakao da turnir organizuje u znak sjećanja na svog prijatelja, poginulog borca Vojske Republike Srpske Svetu Guskića, koji je slobodno vrijeme koristio za druženje uz partiju šaha.

Sveto je radio kao inženjer šumarstva u Šumskom gazdinstvu Gradiška, a osim šaha, igrao je i fudbal u „Slobodi“ iz Donjih Podgradaca.

Šljivar je dodao da je Memorijal „Sveto Guskić“ jedan je od rijetkih šahovskih turnira u Republici Srpskoj koji se 27 godina održava u kontinutetu.

I ove godine Fondacija „Sveto Guskić“ nagradiće, na prijedlog nastavničkog vijeća OŠ „Mladen Stojanović“, dvoje uspješnih učenika ove škole koji su lošijeg materijalnog statusa.

Članovi Organizacionog odbora turnira su na godišnjicu Svetine smrti, 8. februara, na njegovom grobu prislužili svjeće i položili cvijeće i  posjetili porodicu Guskić.

Share With: