Одржана васкршња радионица у Горњим Подградцима (ФОТО)

Савјет мјесне заједнице Горњи Подградци у сарадњи са парохијом подградачком и Основном школом „Младен Стојановић“  ове године организовали су радионицу украшавања васкршњих јаја на којој је учествовао велики број дјеце. У парохијском дому у овој мјесној заједници најмлађи су на Велики четвртак показали своју креативност.

На васкршњој радионици  под називом „Обоји ме и буди срећан“ организовано је фарбање и украшавање васкршњих јаја традиционалним и модерним техникама, те пригодни садржаји за дјецу. Они су се посебно обрадовали што су имали могућност да по својој жељи украшавају васкршња јаја.

Организатори кажу да су задовољни манифестацијом која се одржава с циљем да се дјеци приближе васкршњи обичаји, традиција и православна вјера, те да у добром и веселом расположењу дочекају нарадоснији хришћански празник Васкрс.

Парох подградачки Игор Кустурић, рекао је да на тај начин приближавају дјецу цркви, развијају љубав према вјери, Богу, тако да ће најмлађи сутра бити носици домаћинстава, биће упознати са својом вјером и живјети је на прави начин.

Предсједник Савјета МЗ Горњи Подградци Звјездан Панић,каже да су окупили дјецу из својих крајева и жеља им је да покаже како су се некад украшавала јаја.

Панић је истакао да, је чињеница да млади све више одлазе из села, они настоје да обезбиједе боље услове за живот у Горњи Подградцима , те је најавио да ће ускоро отворити и дјечији вртић.

Н.М.

Share With: