Одржана редовна и изборна скупштина Савеза инвалида рада Републике Српске

На изборној сједници Скупштине Савеза инвалида рада Републике Српске која је одржана данас у Ламинцима, за предсједника је изабран Јово Зељковић који је рекао да инвалиди рада прије свега требају да остваре право на инвалиднину.

Зељковић је истако и проблем престанка давања рјешења за инвалиднину на основу тјелесног оштећења.

На сједници су разматрана рјешења свих проблема. Предсједник Скупштине Савеза инвалида Републике Српске Родољуб Јањић каже да у сарадњи са другим организацијама настоје обезбједити краткорочне новчане помоћи као и запослити инвалиде рада.

Представници Савеза недавно су одржали састанак са ресорним министром Данијелом Егићем на којем је речено да је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите спремно да помогне инвалидима рада.

Представник ресора за рад и запошљавање Министарства рада и борачко инвалидске заштите РС Енес Басало рекао је да ће настојати да ријеше одређене захтјеве Савеза у складу са могућностима.

„Ми ћемо размотрити иницијативе Савеза и да одређене захтјеве ријешимо. Покренули смо неке активности и прије свега помоћемо рад удружења што ћемо реализовати у скорије вријеме а у плану је и повећање буџета од наредне године“, рекао је Басало.

Савез инвалида рада броји 4000 чланова док у Републици Српској има око 60.000 инвалида рада. Према ријечима Зељковића ресорно министарство из буџета тренутно издваја 20.000КМ док Град Градишка за рад градског удружења издваја 12.000КМ.

Г.В.

Share With: