Одржана девета редовна сједница Привредног савјета Града Градишка (ФОТО, ВИДЕО)

На деветој редовној сједници Привредног савјета Града Градишка данас је расправљано о реализацији Акционог плана образовања и запошљавања Града Градишка 2021-2022 година, о реализацији годишњег плана имплементације Стратегије развоја и капиталних инвестиција за 2022. годину, стању у привреди са посебним акцентом на заштиту животне средине и могућности за зелену економију и енергетску ефикасност.

Секретар Привредног савјета Града Градишка Дарко Врховац рекао је да је иницијатива од раније да се ширем обухвату привредних друштава обезбједи презентација о обновљивим и алтернативним изворима електричне енергије што су и смјернице Европске уније.

Врховац је нагласио да је градишка привреда извозно орјентисана.

„Почевши од 2016. до 2020. године макроекономски показатељи привреде Градишка су у сталном расту. Градишка је први пут у 2022. години прешла износ од милијарду КМ када је у питању приход привредних друштава што Градишку ставља на високо мјесто у Републици Српској“, навео је Врховац.

Директор фирме „Тикт мануфактура“ и потпредсједник Привредног савјета Града Градишка Крешимир Бодрожић рекао је да су посебну пажњу посветили развоју привреде како би задржали добре показатеље од раније.

„Сарађујемо са Градском управом и кроз различите пројекте покушавамо компензирати промјене на тржишту. Алтернативне енергетске могућности су за нас јако важне и биће сигурно тема будућег развоја привреде“, навео је Бодрожић.

Секретар Подручне привредне коморе Бањалука Александар Љубоје нагласио је да је Привредни савјет Градишке имплеметирао све што је позитивно и у складу са БФЦ стандардом са повољним окружењем за привреднике и стране инвестиције.

„Привредни савјет у Градишци је један од најактивнијих и најкомплекснијих савјета у смислу разговора и конструктивног друштвеног дијалога гдје се добијају информације шта су потребе привреде, локалне заједнице, екологије и друштвене одговорности што представља инпут за рад Подручне привредне коморе и Стратегије привредног и економског развоја Републике Српске“, нагласио је Љубоје.

С.С.Ц.

Share With: