Održano „Veče gimnazijalaca“

Učenici Gimnazije Gradiška organizovali su večeras humanitarnu manifestaciju “Veče gimnazijalaca” u Kulturnom centru Gradiška.

Predsjednik Savjeta učenika Gimnazije Gradiška, Danilo Desančić rekao je da je “Veče gimnazijalaca” završna aktivnost Savjeta učenika u drugom polugodištu koju su pripremali čitavu školsku godinu i u kojoj je učestvovalo 70 učenika.

„Osnovni cilj ove večeri je prikupljanje novca za maturalnu eskurziju za učenike slabijeg imovinskog statusa”, naveo je Desančić i dodao da je svake godine sve  veći broj humanih ljudi koji prate ovu manifestaciju.

V.d. direktora Gimnazije Gradiška, Snežana Kočić, rekla je da je ovo deveta manifestacija čiji pokretač je Savjet učenika škole.

“Učenici na ovakvim manifestacijama imaju priliku da pokažu svoja učenička postignuća”, navela je Kočićeva i dodala da prodajom ulaznica ujedno prikupljaju novčana sredstva za odlazak na matursku eskurziju u Španiju u septembru mjesecu.

Profesor srpskog jezika i književnosti, Dijana Milenković, rekla je da učenici rado učestvuju u ovom programu gdje imaju priliku da pokažu talente u svim umjetnostima.

“U programu učestvuju učenici  muzičke, dramske i literarne sekcije. Najviše su uključeni učenici trećeg razreda jer se za njihovu generaciju prikupljanju novčana sredstva za odlazak na eskurziju, ali učestvuju i učenici od prvog do četvrtog razreda”, naglasila je Milenkovićeva.

U holu Kulturnog centra upriličena je i izložba likovnih radova koje su radili učenici likovne sekcije sa profesorom Ognjenom Tepavčevićem.

Humanitarnoj “Večeri gimnazijalaca” prisustvovali su učenici, profesori, roditelji, te predstavnici brojnih ustanova i institucija i predstavnici Gradske uprave Gradiška.

Share With: