Održana sjednica Gradske organizacije porodica poginulih boraca

U Gradišci je danas održana radno-izvještajna sjednica Skupštine Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Predsjednik Skupštine ove organizacije Milena Tendžerić rekla je da je na sjednici raspravljano o problemima zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja djece poginulih boraca i potrebi obezbjeđenja besplatnog parkinga za podrodice poginulih, te po ovim pitanjima doneseni zaključci koji će biti upućeni Gradskoj upravi grada Gradiška.

„Najveći problem ove populacije u Gradišci je zapošljavanje djece poginulih boraca. Imamo dosta dobru saradnju sa Zavodom za zapošljavanje i to pitanje riješavamo i sa privatnim preduzećima, ali je još oko 20 djece poginulih boraca sa srednjom stručnom spremom koji su nezaposleni. Oni su većinom sada porodični ljudi i imaju svoju djecu i tu bi trebalo posvetiti više pažnje“, navela je Tendžerićeva.

Ona je dodala da su u saradnji sa gradonačelnikom Gradiške uspjeli da obezbjede da petoro djece poginulih boraca odradi pripravnički staž.

Na sjednici Skupštine Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Gradiška usvojeni su izvještaji o radu i finasijskom poslovanju za prošlu, te Program rada ove organizacije za 2021. godinu.

M.Malešević

Share With: