Održan skup „Putovanje Evropom“

U okviru nagradnog takmičenja „Moje putovanje Evropom“, EU info centar iz Banjaluke u saradnji sa Centralnim kulturno-umjetničkim društvom „Lepa Radić“ iz Gradiške organizovali su večeras ispred društvenog doma u Kočićevu skup pod nazivom  „Putovanje Evropom“.

Jelena Stanišljević iz EU info centra rekla je da je cilj skupa bio da posjetioci saznaju detalje nagradnog takmičenja, zanimljive informacije o evropskim destinacijama, kulturnom naslijeđu i značaju mobilnosti mladih.

„Tokom ljeta organizujemo ovo nagradno takmičenje koje je namjenjeno mladim ljudima, pogotovo srednjoškolcima i studentima i pozivamo ih da da osmisle svoj plan putovanja koji će nama poslati, a mi ćemo najbolji plan nagraditi sa 1000 evra“,  dodala je Stanišljevićeva.

Robert Dacešin iz Banjaluke obišao je 47 zemalja svijeta i preporučio je svima da iskoriste svaku priliku za putovanjem.

„Putovanjem razbijamo predrasude o drugim narodima, a svakako ćemo svoju zemlju više cijeniti kada upoznamo druge“ dodao je Dacešin.

Predsjedik Centralnog kulturno-umjetničkog društva „Lepa Radić“ Gradiška Davor Simišić rekao je da je cilj ovog skupa promovisanje jeftinijeg načina putovanja Evropom.

„Predstavili su nam ovu nagradnu igru i ja pozivam sve mlade da se prijave i osjete čari putovanja, ali i da nauče nešto novo“, dodao je Simišić.

Na nagradno takmičenje „Moje putovanje Evropom“ mogu se prijaviti svi mladi od 18 do 35 godina starosti.

Share With: