Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Grad Gradiška donirao 3.000 KM za opremanje škole u Zubinom Potoku

Grad Gradiška uplatio je 3.000 KM za opremanje Osnovne škole /OŠ/ “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je 60 učenika ove škole od 16. do 23. juna boravilo u Gradišci, te da je odmah nakon toga uslijedio poziv gradonačelnika Gradiške Zoran Adžića koji je obećao jednokratnu pomoć, što je danas i realizovao.

“Sredstva će do kraja ove sedmice biti uručena direktoru škole `Jovan Cvijić` Aleksandru Lazareviću u Zubinom Potoku. Ovo je samo jedan od mnogo pozitivnih i humanih primjera povezanosti Republike Srpske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske`”, rekao je Arlov.

On je dodao da će osnovne škole “Sveti Sava” iz Doboja i Kosovske Mitrovice obaviti čin bratimljenja početkom školske godine, te da je ista inicijativa upućena opštinama Višegrad i Zvečan, kada je riječ o njihovim istoimenim osnovnim školama “Vuk Karadžić”.

Arlov je podsjetio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici, koja će trajati do kraja godine.

On je naveo da je za ovaj centar potrebno još 200.000 evra i da svi koji žele pomoći mogu to učiniti putem žiro računa Odbora 5551000034196445.

Share With: