Grad Gradiška donirao 3.000 KM za opremanje škole u Zubinom Potoku

Grad Gradiška uplatio je 3.000 KM za opremanje Osnovne škole /OŠ/ „Jovan Cvijić“ u Zubinom Potoku, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je 60 učenika ove škole od 16. do 23. juna boravilo u Gradišci, te da je odmah nakon toga uslijedio poziv gradonačelnika Gradiške Zoran Adžića koji je obećao jednokratnu pomoć, što je danas i realizovao.

„Sredstva će do kraja ove sedmice biti uručena direktoru škole `Jovan Cvijić` Aleksandru Lazareviću u Zubinom Potoku. Ovo je samo jedan od mnogo pozitivnih i humanih primjera povezanosti Republike Srpske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske`“, rekao je Arlov.

On je dodao da će osnovne škole „Sveti Sava“ iz Doboja i Kosovske Mitrovice obaviti čin bratimljenja početkom školske godine, te da je ista inicijativa upućena opštinama Višegrad i Zvečan, kada je riječ o njihovim istoimenim osnovnim školama „Vuk Karadžić“.

Arlov je podsjetio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici, koja će trajati do kraja godine.

On je naveo da je za ovaj centar potrebno još 200.000 evra i da svi koji žele pomoći mogu to učiniti putem žiro računa Odbora 5551000034196445.

Share With: