Održan Peti međunarodni IPA kuglaški turnir „Gradiška 2021“

U Gradskoj kuglani u Gradišci danas je održan Peti međunarodni IPA kuglaški turnir „Gradiška 2021“.

Turnir je organizovala Međunarodna policijska asocijacija /IPA/, a učestvovalo je 80 takmičara iz devet ekipa policijskih regija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Predstavnik IPA regije Banjaluka Srđan Tubić pojasnio je da je IPA međunarodna strukovna organizacija policajaca brojnih evropskih zemalja, a ima za cilj da kroz razne oblike druženja policajci razmjenjuju iskustva, bavi se edukativnim i humanitarnim radom.

On je istakao da zbog epidemiološke situacije nisu bili u prilici da organizuju turnir na kojem bi učestvovali i policijske kuglaške ekipe iz drugih evropskih zemalja.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić istakao je da mu je čast što je imao priliku da u ime MUP-a Republike Srpske u Gradišci otvori međunarodni kuglaški turnir na kojem policajci iz različitih država imaju priliku da se takmiče, druže i razmjenjuju iskustva.

Škorić je naglasio da MUP Srpske, osim ostvarenih dobrih rezultata na polju policijskog rada, pokazao da može da bude dobar domaćin i međunarodnih sportskih takmičenja.

M.Malešević

Share With: