Održan koncert Ruskog narodnog orkestra „Nižnji Novgorod“

Program obilježavanja 24. aprila Dana Grada Gradiška i 9. maja Dana pobjede nad fašizmom počeo je večeras koncertom Ruskog narodnog orkestra „Nižnji Novgorod“.

Dirigent i osnivač orkestra Viktor Kuznjecov rekao je da se sa zadovoljstvom predstavljaju publici u Republici Srpskoj.

„Imali smo koncert u Banskom dvoru u Banjaluci, gdje je publika bila oduševljena, iskreno se nadam da i gradiška publika nije ostala ravnodušna na ovo čime smo im se predstavili, i drago mi je da smo prepoznatljivi i u Republici Srpskoj“ dodao je Kuznjecov.

Zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić istakla je da je ovo samo nastavak saradnje od prošle godine kada je Gradišku posjetio zamjenik ambasadora Ruske Federacije Petar Frolov i ataše za kulturu Lilija Sabirova.

„Nadam se da će se ta saradnja nastaviti kako na kulturnom i umjetničkom , tako i na privrednom planu“ dodala je Ilićeva.

Član Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke Miro Marinković rekao je da je publika u Gradišci zaslužila da joj se predstave školovani akademski muzičari iz Rusije.

Nižnjenovgorodski orkestar je jedan od najpoznatijih i najprestižniji orkestara u Ruskoj Federaciji. Od svog osnivanja 1991. godine, postaje prepoznatljiv brend Nižnjeg Novgoroda.

Share With: