Održan Gradiški noćni cener

U Gradišci je sinoć održana trka Prvi Gradiški noćni cener, u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška u okviru programa “Gradiško ljeto 2019.”

U Gradiškom ceneru učestvovalo je oko 350 trkača  iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske i Slovenije ali i iz  drugih zemlja Evrope i Svijeta.

Održane su trke na 800 metara, tri i 10 kilometara.

Pobjeda u trci uzrasta do 14. godina za dječake pripala je Ajdinu Spahiću iz Kozarske Dubice, dok je u istom uzrastu za djevojčice prvo mjesto osvojila Jovana Radulović iz Prnjavora.

Pobjednica trke na 3 kilometra je Slađana Tomaš iz Banjaluke, dok je u muškoj konkurenciji u ovoj trci prvo mjesto zauzeo Mlađan Samardžić iz iz Brčkog.

Pobjednik trke na 10 km u muškoj konkurenciji je Srđan Samardžić iz iz Brčkog, dok je Amela Trožić i z Sanskog Mosta bila najbolja u ženskoj konkurenciji.

Organizator Dejan Jakeljić je izrazio zadovoljstvo odazivom učesnika i zahvalio se svima koji su došli da podrže ovu trku.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Gradiška, Danka Mirjanić rekla je da je ovo značajna manifestacija koja je uvrštena u program „Gradiškog ljeta“ jer okuplja ogroman broj ljudi iz drugih zemalja čime se  podstiče razvoj turizma.

Nakon trke za učesnike i  publiku je organizovan Di-džej parti i vatromet kod Kulturnog centra.

Share With: