Одиграо 40 фудбалских сезона: Златко Видовић (66) рекордер у копачкама из Сефероваца (ФОТО)

У групи ентузијаста и фудбалских занесењака који настоје да ФК „Младост“ из Сефероваца врате на стазе старе славе је и бивши ас овог клуба Златко Видовић. Он је овдје одиграо 26 сезона, плус 14 у другим лијевчанским клубовима.

Од активног играња опростио се у 55. години. На опроштајној утакмици имао је 54 године и три мјесеца.

– У Сеферовцима сам почео играти 1971. године па све до 1983. године. Потом сам играо у Новој Тополи, Карајзовцима, у Козинцима… Вратио сам се у матични клуб 1996. године. Ту сам играо до 2011. године, дакле у два наврата одиграо сам 26 сезона у ФК „Младост“ Сеферовци, плус 14 сезона у другим клубовима. Укупно сам одиграо 40 сезона и више од двије хиљаде утакмица – испричао нам је Видовић.

Овај бивши фудбалски ас, истовремено је занесењак у лопту и у музику.

– Те двије љубави су ми једнако важне. Свака има мјесто у мени, оне се допуњавају. У фудбалу и музици, имао много сличности. Послије или прије важних утакмица, увијек сам се опуштао уз гитару, а пред битне наступе, на сцени, играм фудбал. И сада то чиним, али на рекреативном нивоу – испричао је Златко Видовић за Српскаинфо.

На лијепом и функционалном стадиону у Сеферовцима, уређеном прилозима мјештана и помоћ више донатора, Златко прича о својим позицијама у тиму.

– У почетку каријере играо са лијево крило, био сам брз, хитар, пробијао се ка противничким головима. Опонашао сам Ивицу Шурјака. Касније сам играо на средини терена а посљедњих година био сам штопер, дакле одбрамбени играч. Сада сам опет у клубу, радим са младим играчима, преносим њима своје велико искуство, подржавам акције и желим помоћи, све у жељи да се „Младост“ врати у Подручну па можда и Регионалну лигу.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: