Одбојкашице градишке Гимназије бране боје Републике Српске на Европском првенству

Одбојкашице градишке Гимназије, након освојеног Градског такмичења Малих олимпијских игара, Регионалног  и другог мјеста на Републичком такмичењу добиле су прилику да бране боје Републике Српске на Европском првенству у одбојци за ученике до 18 година које ће бити одржано сљедеће седмице у Требињу.

Професор физичког васпитања градишке Гимназије, Марко Зец рекао је да ће на овом првенству осим Градишке наступити и првопласирано Љубиње. Он је истакао да је ове године први пут да неко представља Републику Српску на овом првенству.
Репрезентација Републике Српске наступиће под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом, коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

Ученица четвртог разреда Гиманзије Градишка, Сара Ратковић нагласила је да се рад исплатио.

Као првопласираној, екипи из Љубиња обезбјеђења су средства за пут. Одбојкашицама градишке Гимназије у сусрет је изашло Министарство трговине и туризма Републике Српске. Министар Денис Шулић сматра да је промоција школског спорта веома значајна за спортски туризам.

Младим одбојкашицама уручена је и неопходна опрема за такмичење. Хуманиста Зоран Мијић донирао је руксаке, тренерке и лопте.

У Гимназији Градишка не крију понос на све своје успјешне ученике али истичу да су одбојкашице забиљежиле најбољи резултат.

Директор Снежана Кочић истиче да су сви успјеси гимназијалаца резултат рада али и квалитетно искориштеног слободног времена у виду спортских активности и дружења.

Европско првенство у одбојци за ученике до 18 година биће одржано од 21. до 27. маја у Требињу, а предвиђено је учешће око 300 ученика из Европе. Дјевојке из Градишке на пут крећу у недјељу.

Г.Влаинић

Share With: