Od sutra isplata novčane podrške penzionerima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi isplata jednokratne novčane podrške svim penzionerima od 80 i 50 KM, zavisno od iznose njihove penzije, trebala početi već sutra, te da se očekuje da ovaj posao bude okončan do subote.

 

Višković je tokom razgovora sa vršiocem dužnosti predsjednika Udruženja penzionera Srpske Slobodanom Brdarom naglasio da bi isplate, po objavi odluke Vlade Republike Srpske u Službenom glasniku, trebale početi već sutra.

 

Premijer Srpske upoznao je Brdara sa jučerašnjom odlukom Vlade kojom je predviđena isplata jednokratne novčane podrške za svih 270.000 penzionera u Republici Srpskoj, te naglasio da se Vlada odlučila na ovaj korak kako, uoči vaskršnjih praznika, pomogla najstariju populaciju.

 

Višković je naglasio da je ovom odlukom Vlada Srpske pokazala da se sa dužnim poštovanjem odnosi prema svim svojim građanima, a pogotovo najstarijoj populaciji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

 

Brdar je zahvalio se predsjedniku Vlade na podršci za penzionere, ističući da je ova odluka više nego dobrodošla u vrijeme dok se penzioneri pripremaju da obilježe predstojeće praznike.

 

On je izrazio zahvalnost Vladi što je, zahvaljujući predanom radu, obezbjedila novac za ovu podršku, i što je i na ovaj način pokazala koliko je joj je stalo do najstarije populacije.

 

Tokom sastanka, predsjednik Vlade ukazao je da su u januaru ove godine penzije povećane za tri odsto, te da je, uz ove mjere, nastavljen i program besplatne banjske rehabilacije za penzionere sa najnižim primanjima, za što je iz budžeta izdvojeno 300.000 KM.

 

Prema odluci Vlade, svim penzionerima u Republici Srpskoj u idućim danima biće isplaćena jednokratna novčana podrška.

 

Penzioneri, koji primaju penzije u iznosu od 415 KM dobiće 80 KM, a oni sa višom penzijom od toga primiće 50 KM.

 

Isplata jednokratne novčane pomoći obaviće se putem Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske.

 

Današnjem sastanku prisustvovao je i direktor Fonda PIO Srpske Mladen Milić.

SRNA

Share With: