Од посљедица невремена које је погодило Српску, још око 100 потрошача без електричне енергије

– Неупоредиво боље стање сада него прије неколико дана. Био је велики број кварова, у тим првим ударима 50 далековода није било у функцији. Преко 10.000 грађана било је без електричне енергије.  У овом тренутку 100-ињак потрошача је без напајања електричном енергијом, нешто у Градишци, нешто у Новом Граду, те у Прњавору – истакао је Клинцов.

Снажно олујно невријеме протеклих дана проузроковало је велики број кварова на средњонапонској и нисконапонској мрежи бањалучке Електрокрајине, а на више од 40 далеководних праваца на подручју свих теренских јединица овог предузећа су евидентирани кварови и прекиди у испоруци електричне енергије потрошачима.

– Грање и цијела стабла падала су на напонске мреже, далеководе али наше екипе су биле даноноћно на терену. Оно што је отежавало рад јесте серија олуја. Један дан санирамо штету, други имамо још веће проблеме. Ситуација је посебно сложена у шумовитим и брдско-планинским предјелима због отежаног приступа локацијама кварова усљед великог броја обрушених стабала и непроходних локалних путева- наглашава Клинцов.

Када је у питању процјена штете, за сада нема тачних података, али предвиђања нису оптимистична.

– Штета се мјери на стотине хиљада марака, можда буде и милионски износ – рекао је Клинцов.

Електрокрајина дистрибутивно покрива пет градова, Бањалуку, Приједор, Градишку, Лакташе и Прњавор и 16 општина западног дијела Републике Српске са 270.000 корисника електричне енергије.

РТРС

Share With: