Od 19. aprila počinje kampanja pod nazivom “Ti i IT”

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić pohvalio je ideju da se u  2019. godini pokrene prvi pilot program prekvalifikacije u okviru informaciono-komunikacionih tehnologija i naglasio da su Mladi socijaldemokrati to i ranije predlagali.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da bi se u okviru ovog programa 100 polaznika, koji su se obrazovali za zanimanja za koja trenutno ne postoji potreba na tržištu rada, prekvalifikovali na tržište IKT vještina.

“Od 19. aprila krećemo sa kampanjom pod nazivom “Ti i IT” u okviru koje će biti organizovana obuka u trajanju od pet mjeseci koja će obuhvatiti teorijska i praktična  znanja  iz oblasti ITK vještina”, rekao je Rajčević i dodao da će za polaznike te obuke Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske izdati sertifikate. Prema riječima Rajčevića ukoliko se više od 60 odsto polaznika zaposli , ministrastvo će naredne godine  planirati obuku za više polaznika.

Poslanik SNSD-a Denis Šulić je izrazio zadovoljstvo što je ovo još jedna pozitvina politika koju Vlada provodi, a vezana je za mlade.

Share With: