Нови успјех фудбалера Слоге Дипо из Горњих Подградаца: У КУП-у елиминисали “Јединство” из Жеравице (ФОТО)

Фудбалски клуб “Слога Дипо” из Горњих Подградаца побједник је квалификација за КУП Фудбалског савеза Републике Српске.

Овај клуб, члан Регионалне лиге Републике Српске, то је остварио у сриједу, на домаћем терену, побједом од 2:0 против друголигаша “Јединства” из Жеравице.

Голове су постигли Ђорђић и Ћирић, а Слога је играла у саставу: Крунић, Ћирић, Стијаковић (Лукић), Пилиповић, Костић, Р. Паспаљ, (Дончић), П.Паспаљ, Ђорђић, Перић, Амовић.

– За нас је ово велики успјех. У наставку КУП такмичења, на прољеће, наши конкуренти биће и клубови из Прве лиге Републике Српске и Премијер лиге БиХ. Кога год добијемо за противника, то ће бити празник фудбала у Горњим Подградцима – казао је за Српскаинфо Бранко Томић, тренер ФК Слога Дипо.

Маринко Ђорђић, стријелац водећег гола за Подградчане казао је, да су одиграли једну од најбољих утакмица овог прољећа.

– Вјеровали смо у побједу, храбро играли, без грешке, имали још неколико шанси. Могли смо, изборити и убједљивију побједу али смо и са 2:0, против одличног тима из Жеравице, веома задовољни – казао нам је Ђорђић.

Неколико стотина домаћих и гостујућих навијача пратило је ову утакмицу.

У првенству регионалне лиге, запад, Слога Дипо у недјељу игра на свом стадиону против “13 скојевки” из Грбаваца, а у посљедњем колу, седам дана касније гостује “Пламнеу” у Водичеву код Новог Града.

Тим из Подградаца је четврти на табели Регионалне лиге, а извјесно је да ће ту позицију задржати до краја такмичења.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: