“Нова година само што није…” (ВИДЕО)

Припреме за дочек Нове године у Градишци увелико трају. Градишки ресторани и салони традиционално организују прославу Нове године, за радне колективе нешто раније по нижим цијенама, а 31. децембра припремају богат програм.

У “Дајмонд гранду” у Ровинама цијена прославе тзв. пословне Нове године износи 50 КМ, док је цијена дочека Нове године 100 КМ. У цијену је укључена вечера, неограничена конзумација пића, а за музички угођај ће се побринути оркестар “ЕПП  бенд”. И у “Таxи бару” традиционално организују садржајан дочек Нове године. Гости ће уз бенд “Мери потер” закорачити у Нову 2024. годину. У Свадбеном салону “Тина” капацитети за новогодишњи дочек су скоро попуњени. Уз садржајан музичко-забавни програм, гости ће на располагању имати богато припремљен шведски стол и неограничену конзумацију пића.

И бројни кафићи у Градишци традиционално органузју новогодишњу прославу. У једном од омиљених мјеста бројних Градишчана, али и посјетилаца из сусједних општина, те наших људи, који о празницима дођу из иностранства, је угоститељски објекат на обали ријеке Саве, „Старо мјесто“.  Резервације за највеселију ноћ у овом објекту су попуњене.  „Уз бенд „Плаћеници”, домаћу мезу, пиће и увијек сјајну атмосферу, и овог пута весело ћемо ући у Нову годину“, поручује Мирослав Вуковић, власник кафане „Старо мјесто“. Цијена новогодишњег дочека у овом објекту износи 35 КМ. Многи ће у посљедњим сатима Старе године пут Бањалуке. У новогодишњој ноћи, 31. децембра, наступиће Жељко Самарџић, док ће првог дана Нове 2024. године, према најавама, на концерту наступити фолк звијезда Лепа Брена. Нову годину ће, упркос тешкој економској ситуацији, они, којима је џеп пунији, дочекати у некој од европских дестинација. У туристичким агенцијама сазнајемо да су новогодишњи аранжмани скоро, па распродати. У агенцији “Вуковић” су нам потврдили да су Градишчани, посебно млађа популација, заинтересовани за једнодневни излет у Будимпешту, по цијени од 99 КМ. Путоваће и у Венецију и Милано, па и у Истанбул. Цијена новогодишњег аранжмана у овом турском граду, који обухвата три ноћења, износи нешто мање од 400 КМ.

 

Ипак, бројни ће суграђани, као и претходних година, Нову годину дочекати у кућној атмосфери, у друштву најближих. “Код куће нам је најљепше. Примања нису довољна за славље у ресторанима”, рекоше нам поједини ужурбани саговорници у главној градишкој улици. Нема сњежне чаролије, али се дашак празника осјећа макар у ваздуху. Сигурно и украси дуж Видовданске улице доприносе да укупна атмосфера мирише на празнике. Организованог дочека Нове године у Градишци неће бити, али ће зато најмлађи Нову годину дочекати 30. децембра на платоу Културног центра, заједно са Врапчићима, тачно у подне.

И на крају, гдје год били у новогодишњој ноћи, важно је имати у близини драга лица са којима ће вријеме тећи баш онако како волимо. И не заборавите тачно у поноћ пожељети жељу, можда се и оствари!

С. Т.

Share With: