Njegoš čuvar srpskih korijena

Manifestacija pod nazivom „Istraga korijena –Njegošev istorijski značaj” održana je sinoć u čitaonici Narodne biblioteke u Gradišici.

Profesor istorije Momo Blagojević prisutnima je govorio o životu ali i značaju Petra II Petrovića Njegoša za srpski narod.

“O Njegošu trebamo govoriti iz razloga kako ne bi zaboravili svoje korjene. Nama se Srbima danas dešava da nam satiru porijeklo, brišu našu istoriju i hoće da nas prikažu da smo narod bez korijena, a brojni su naši velikani koji su zapisali ko su i šta su”, rekao je Blagojević i dodao da je važno  organizovanje ovakvih događaja kako bi se mladi ljudi upoznali sa našim precima,  a naročito sa Njegošem.

Direktorica Narodne biblioteke Gradiška Snježana Miljković rekla je da je sinoćna manifestacija održana u  okviru „Jeseni u Biblioteci“ i dodala da su u narednom periodu planirane saradnje sa školama stranih jezika, prikazivanje filmova kao i održavanje manifestacije “Čitajmo zajedno” koju je pokrenulo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

G.Vlainić

Share With: