Nikolina Čakalj na Slavjanskom bazaru

Jedanaestogodišnja Nikolina Čakalj iz Gradiške će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom festivalu umjetnosti “Slavjanski bazar“ 2019. godine, koji se održava od 06. do 17. jula 2019. godine u Vitebsku u Bjelorusiji.

Riječ je o jednom od najvećih svjetskih muzičkih festivala s tradicijom dugom 28 godina. Na ovom festivalu svake godine učestvuje oko 5000 izvođača u nekoliko programa.

Gostujući u program Radio Gradiške, Nikolina je rekla da je veoma ponosna što će predstavljati Republiku Srpsku na ovom festival, na kojem će u u dva takmičarska dana izvesti kompozicije  banjalučkog kompozitora Mladena Matovića”Zavjet” i “Riječi”.

Nikolina Čakalj  je rođena 2007. godine u Gradišci. Završila je  šesti razred osnovne škole „Sveti Sava“ u Lamincima. Odličan je učenik. Takođe, završila je treći razred osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ u Gradišci – odsjek gitara.

Učestvovala je dva puta na Đurđevdanskom festivalu u Banjaluci, a 2017. godine osvojila je Nagradu publike. Na Festivalu dječije pjesme u Kikindi 2017. osvojila je drugu nagradu za interpretaciju u svojoj kategoriji. Iste godine nastupala je na međunarodnom dječijem festivalu „Čarobna frula“ u Zagrebu, gdje je osvojila treću nagradu.

Share With: