Nataši Gojković nagrada za talenat i veliku motivaciju

Zavičajni muzej Gradiška dodijelio je nagradu studentkinji četvre godine slikarstva na Akademiji umjetnosti u Banja Luci Nataši Gojković, učesnici 17. saziva Likovne kolonije Gradiška. Kao jedan od najboljih studenata Akademije, Nataši je dodjeljena nagrada u vidu organizovanja samostalne izložbe u Zavičajnom muzeju Gradiška.

Gostujući i emisiji“Žene i mogućnosti“Radio Gradiške izjavila je da je izložbu u Gradišci planirana u novembru ove godine i dodala da će biti izloženo 13 slika na kojima su prikazani dijelovi lijeke šake. Govoreći o svom ljubavi prema slikarstvu i inspiraciji Nataša  je istakla da se slikanjem bavi od osmog razreda osnovne škole, a najviše radi figuraciju i apstrakciju.

“Moj kolorit su proljećne boje koje imaju veze sa plodnošću, majčinstvom i ženom“, pojasnila je i otkrila da planira nastaviti u tom smjeru.

Nataša je završila srednju medicinsku školu, ali je ljubav prema umjetnosti bila jača od ljubavi prema medicini pa je nakon srednje škole školovanje nastavila na Akademiji umjetnosti u Banja Luci.

Osim učešća na 17.sazivu Likovne kolonije u Gradišci, učestvovala je i na  Ateljeu“Dr.Borislav Šokčkević“ u Gradišci i studentskim kolonijama u Banja Luci.

Share With: