Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Narednog vikenda ”Dani zime na Kozari”

Četrnaesta privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari 2020”. godine biće održana narednog vikenda,1. i 2. februara na Mrakovici.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora i Nacionalni park Kozara, a suorganizatori su Turističke organizacije  Gradiška, Novi Grad i Kozarska Dubica.V.d.direktora Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić, gostujući u programu Radio Gradiške rekao je da će prvog dana manifestacije u subotu, 1. februara biti održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“, a u zavisnosti od vremenskih prilika, dok su za drugi dan manifestacije u nedjelju, 2.februara planirana sportska i gastro takmičenja .

“U gastro takmičenjima Gradišku će predstavljati učenici Srednje stručne i tehničke škole i Lovačko udruženje”Kozara”, a imamo i ekipu za sportska takmičenja”, istakao je Vujinić i dodao da će Udruženje žena”Kočićevo” izložiti svoje rukotvorine i suvenire, a svoje radove  izložiće i Nada Brajić i Vera Filipović.Na manifestaciji”Dani zime na Kozari” biće predstavljeni proizvodi od meda Udruženja”Košnica”, kao i ljut sos đeda Nike, Žarka Maleševića.

Vujinić je istakao da je cilj manifestacije promocija turističkih potencijala planine Kozare i dodao da će centralna manifestacija biti održana 2. februara.Programom je u10 časova i 45 planirano polaganje vijenaca na Spomen obilježje, dok je svečano otvaranje predviđeno za 11 časova.

Za posjetioce manifestacije organizovan je prevoz iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Banja Luke i Gradiške,a cijena ulaznice po osobi je 1 KM.

Share With: