Награђена ученица Гимназије Градишка Ана Марија Слијепчевић

Министар просвјете и културе Наталија Тривић уручила је данас у Бањалуци награде за побједнике такмичења „Како бити сигуран на интернету“ и нагласила да је ријеч о изузетно важној теми с обзиром на вријеме у којем доминирају нове технологије.

Од пријављених 450 радова изабрано је девет најбољих.

Професор социологије и филозофије Гимназије Градишка Данка Петровић, која је била ментор првонаграђене ученице у категорији ученика средњих школа, рекла је да су се приликом израде постера бавили проблематиком безбједности на интернету.

Првонаграђена ученица четвртог разреда Гимназије Градишка Ана Марија Слијепчевић нагласила је да је почаствована освојеним првим мјестом и пријемом.

„За мене је ово вјетар у леђа и једна лијепа потврда да се иплати труд, али и посвећеност ономе што вас испуњава и што вам добро иде“, рекла је Слијепчевићева.

С циљем подизања свијести о безбједном понашању у виртуелном свијету, Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод су, поводом Међународног дана сигурног интернета, у школској 2021/22. години други пут организовали такмичење „Како бити сигуран на интернету“.

Ово такмичење иницира размишљање како о опасностима које вребају на интернету тако и о начинима заштите, односно безбједног кориштења интернета.

Share With: