Na vozačkim ispitima bilježi se dobra prolaznost kandidata

Vozački ispit u 2018. godini u Ispitnom centru Gradiška koji obuhvata tri opštine Gradišku, Srbac i Laktaše položilo je 2 312 kandidata.

Predsjednik Komisije za polaganje vozačkih ispita u Gradišci, Miloš Budić, rekao je da je u Gradišci omogućeno polaganje A, B, C, D i E kategorija i da se mladi kandidati najčešće odlučuju za B kategoriju.

Budić je rekao da se broj kandidata iz godine u godinu povećava i da kandidati sami biraju auto-školu za obuku.

Obuka se sastoji iz prve pomoći, polaganja teorijskog i praktičnog dijela, a nakon polaganja kandidati dobijaju uvjerenje o položenom vozačkom ispitu za određenu kategoriju koje vrijedi tri mjeseca, do izdavanja vozačke dozvole.

„U Ispitnom centru Gradiška u januaru 2019. godine teorijski dio od 229 kandidata položilo je 178 ili 78 odsto što govori o dobroj prolaznosti“, rekao je Budić.

On je naveo da je prvu pomoć u januaru, od prijavljenih 117 kandidata položilo 109 ili 93 odsto, dok je za upravljanje bilo prijavljeno 207 kandidata od kojih su 142 položila ili 68 odsto.

Ispitni centar u Gradišci jedan je od devet centara u Republici Srpskoj za polaganje vozačkih koji djeluje u okviru Zavoda za obrazovanje odraslih pri Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Zavod za obrazovanje odraslih sprovodi aktivnosti oko polaganja vozačkih, prati i kontroliše rad auto-škola kojima daje odobrenje za rad i vrši licenciranje budućih ispitivača.

Share With: