Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Na graničnom prelazu Gradiška počeo inspekcijski nadzor svih putnika koji ulaze u Republiku Srpsku

Portparol Inspektorata Republike Srpske Dušanka Makivić potvrdila je da je u  skladu sa Naredbom ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske danas počeo cjelodnevni nadzor inspektora Inspektorata Republike Srpske  na svim graničnim prelazima u cilju kontrole putnika koji ulaze u Republiku Srpsku, a sve kako bi pravovremenim djelovanjem suzbili pojavu korona virusa.

Makivićeva je naglasila da su danas posjetili granični prelaz Gradiška gdje je njihova ekipa jutros od 6 časova počela sa radom.

„Frekventnost putnika je značajno manja nego redovnim danima. Putnici su upoznati sa mjerama koje se provode i koje su najavljene putem medija. Sarađivali su i prihvatili sve mjere koje im je inspektor izrekao“, rekla je Makivićeva.

Ona je navela da se u pravilu donosi rješenje nadležnog inspektora kojim se lica stavljaju u kućnu izolaciju narednih 14 dana, a sve informacije o ulasku putnika inspektori će na kraju radnog dana dostaviti nadležnim domovima zdravlja kojima su putnici obavezni da se jave kako bi se organizovao zdravstveni nadzor nad njima, a sve u cilju ako bi se pojavili neki simptomi da bi oni bili pravovremeno zbrinuti i kako ne bi došlo do širenja virusa.

Makivićeva je naglasila da svi putnici bez obzira da li su strani državljani ili državljani BiH podliježu toj mjeri, dok su u drugačijem režimu profesionalni vozači jer se mora omogućiti transport roba.

U prvom dijelu dana na graničnom prelazu Gradiška je upućeno 65 lica u kućnu izolaciju koji su doputovali iz Njemačke, Holandije,  Austrije, Slovenije i Švedske.

Na graničnom prelazu Gradiška su nam potvrdili da danas nije bilo stranih državljana Kine, Italije, Južne Koreje, Japana, Irana, Francuske i drugih zemalja kojima je zabranjen ulazak u BiH.

Na graničnom prelazu Gradiška kako kažu saobraćaj je smanjen za 50 odsto.

Share With: