Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Molebani za doček pravoslavne Nove godine

Povodom pravoslavne Nove godine u hramu Pokrova  Pesvete Bogorodice u Gradišci i drugim hramovima u gradiškim parohijama večeras, tačno u ponoć biće služen moleban.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević pozvao je vjernike da učestvuju u molebanu i blagodarenju za nastupajuću pravoslavnu Novu godinu.

Moleban povodom nastupajuće pravoslavne Nove godine biće organizovan večeras i u drugim gradiškim parohijama.

Paroh laminački Branislav Vidačković, rekao je da jedanaesti put tradicionalno kod hrama Svetog proroka Ilije u Lamincima organizuju doček pravoslavne Nove godine.

Od 22 časa je okupljanje parohijana, u 23 časa i 30 minuta biće služen moleban za Novu godinu nakon čega slijedi vatromet i narodno veselje.

Srpska pravoslavna crkva 14. januara obilježiće tri praznika: Obrezanje Gospoda Isusa Hrista, praznik Svetog Vasilija Velikog, koji je napisao jednu od tri liturgije koje se služe u hramovima i pravoslavna Novu godinu, a u narodu se taj dan naziva i Mali Božić, sedam dana poslije praznika Hristovog rođenja.

Doček pravoslavne Nove godine uz kuvano vino i roštilj biće organizovan večeras kod crkve Svetog proroka Ilije u Turjaku.

Paroh turjački Dalibor Simunović pozvao je vjernike da se okupe od 22 časa, dok će moleban za srećnu, uspješnu i blagoslovenu Novu godinu biti služen tačno u ponoć.

I u parohiji podgradačkoj tačno u ponoć biće služen moleban, nakon čega je planirano posluženje kuvanim vinom.

Share With: