Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci dočekana pravoslavna Nova godina

Brojni građani dočekali su pravoslavnu Novu godinu na platou ispred Kulturnog centra Gradiška uz nastup rok grupe „Galija“.

Pravoslavnu Novu godinu tačno u ponoć čestitala je zamjenica gradonačelnika  Gradiške, Dragana Ilić, koja je rekla da je 2019. godina bila puna izazova ali da je Gradska uprava radila i radiće u interesu svih gradjana našeg grada.

Ilićeva je svim građanima u 2020. godini poželjela puno ljubavi i razumjevanja, toleranciju, napredak i puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Ispred Kulturnog centra tačno u ponoć upriličen je i vatromet.

U hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci tačno u ponoć služen je moleban za srećnu i blagoslovenu pravoslavnu Novu godinu.

Doček pravoslavne Nove godine tradicionalno je organizovan i u porti hrama Svetog proroka Ilije u Lamincima, kao i u porti hrama svetog proroka Ilije u Turjaku. Služeni su molebani, a nastavku je organizovano narodno veselje.

Sa ovim koncertom završava se manifestacija „Gradiška zima 2019/2020“,  a u proteklom periodu u ambijentu „Zimskog grada“ organizovane su mnoge manifestacije zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera.

„Gradiška zima“ otvorena je koncertom Amadeus benda,  nakon toga uslijedile su manifestacije  „Igre bez granica“, „Veče bajki“, premijera dječije predstave „Kuda idu stare godine“, predstava „Oj živote“ , druženje sa Djeda Mrazom i podjela paketića, dječija Nova godina uz hor Vrapčići. 

Stara godina je ispraćena proslavom na otvorenom uz bend „Triple shot” i DJ a u prvim danima nove godine organizovane su manifestacije „Jutro bajki“, Veče plesnih klubova i  Koncert učenika Muzičke škole „Branko Smiljanić“. 

Manifestacija “Gradiška zima 2019/2020” je završena koncertom grupe “Galija”, dok  klizalište u “Zimskom gradu” ostaje otvoreno još neko vrijeme. 

Share With: